FRI FAGT OVER 499,-
Rokkjærs søg
Menu
FRI FAGT OVER 499,-
Menu

Hvordan måler man sin ringstørrelse?

Sådan måler du din ringstørrelse

Når du skal vælge en ring, er det nyttigt at kende din ringstørrelse. Derfor har vi lavet denne lille guide med forskellige metoder, så du selv kan finde din ringstørrelse.

 

Før du måler

Inden du måler din ringstørrelse, er der nogle faktorer, du skal være opmærksom på.

 

Her får du et tre gode råd, før du går i gang:

Temperaturen kan påvirke dine fingres størrelse. Varme fingre er ofte let hævede, mens kolde fingre ofte er lidt tyndere end normalt. Mål derfor dine fingre, når de har normal temperatur, for at finde den mest korrekte ringstørrelse.
Er du gravid, er det ikke unormalt, at du har vand i kroppen. Det kan også få dine fingre til at hæve lidt – dine fingre kan altså være lidt større end normalt.
Ringens facon betyder meget for størrelsen. En meget smal og/eller afrundet ringskinne kræver ofte, at du går en størrelse ned. Omvendt fylder bredere ringe mere på fingeren, hvilket ofte betyder, at du skal gå en størrelse op.

 

Nedenfor finder du to metoder til at måle din ringstørrelse.

 

Læs også: Hvilken finger skal forlovelsesringen sidde på?

 

Metode 1: Mål din finger

Hvis du ikke allerede har en ring, der passer, kan du finde din ringstørrelse ved at måle størrelsen på din finger. Den nemmeste måde er med en professionel ringmåler. Har du ikke sådan en, kan du i stedet benytte en tynd snor eller et stykke sytråd.

 

Vikl snoren et par gange rundt om fingeren. Sørg for, at den hverken sidder for løst eller for stramt.
Tegn en lige streg hen over snorene. Sørg for at tegne stregen helt lige og langs med fingeren.
Tag snoren af og mål afstanden mellem stregerne med en lineal.

 

I Danmark angives ringstørrelse efter omkredsen på fingeren i millimeter. Er afstanden mellem stregerne på snoren f.eks. 53 mm., er din ringstørrelse altså 53.

 

Metode 2: Mål en ring

Hvis du allerede har en ring, der passer, kan du med fordel måle ringens størrelse. Den nemmeste måde at finde størrelsen på en ring er at måle ringens indvendige diameter i millimeter og derefter omregne diameteren til omkredsen.

 

Du kan nemt måle diameteren på ringen med en lineal eller en skydelære. Når du skal omregne diameteren til omkredsen, kan du benytte denne ringstørrelsestabel:

Som hovedregel er ringstørrelserne 50-62 til kvinder, mens herrestørrelserne typisk er 60-72. Falder du uden for disse størrelser, har du dog ofte mulighed for at bestille ringen hjem i en specialstørrelse, der passer til netop din finger.

 

Mål ringen med papir og lineal

Hvis du foretrækker at måle ringens omkreds, kan du med fordel benytte et stykke papir og en lineal.

Rul papiret smalt sammen.
Sæt ringen uden på rullen.
Klip et lige hak i papiret et sted, hvor det overlapper.
Rul papiret ud igen og mål afstanden mellem hakkene i millimeter.

Hvis afstanden mellem hakkene er f.eks. 55 mm., er din ringstørrelse altså 55.

 

 

BLIV EN DEL AF VORES SMYKKEUNIVERS

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få besked, når de nyeste brands lander og når vi kører eksklusive rabatter. Du vil ikke fortryde!

Skriv dig op til vores nyhedsbrev og få 15% rabat